Maraboufudge, jag tror Per längtar hem.
Tjo!
Eller ja, egentligen så känner jag mig inte alls så "tjoig" idag. Natten som var var inget vidare, så jääkla ont i höftena hur än jag försökte ligga. Slutade med en stund i fotöljen och sen tillbaka till sängen för att försöka på nytt...så höll jag på. Tror dessvärre också att jag håller på att bli förkyld..känns så i hals och näsa och så har jag huvudvärk, något som jag i stort sett aldrig har, förutom när jag har migrän och det är det inte idag så.. nja, förkylning över jul lockar inte. Det som jag blir rädd för är den där jäkla hostan jag alltid får när jag blir förkyld...risken är väl att jag hostar igång en för tidig förlossning om jag åker på den hostan!.
Men nä...här skas inte tas ut nånting i förskott inte, jag gurglar hals i saltvatten, botar huvudvärk med alvedon och låtsas inte om nånting alls här så går det nog bra.
Grabbarna inledde jullovet med sovmorgon såklart..sen frukost och nu spelar de, alla tre. Lina inledde sitt jullov med att sova över hos kompis Ami där hon ännu är. Är det jullov så är det deklarerade hon bestämt igår!
Jag har också haft slömorgon..var iväg på ica en sväng och jisses amalia! när ska folk äta all mat de handlar?? ser inte fram emot mitt eget besök där som ska ske under morgondagen!Det spelar ju liksom ingen roll att jag inte handlar så himla mycket...jag får ju ändå vänta på de andra som gör det :-).
Nu håller jag på att koka nån typ av maraboufudge som jag hittade recept på och som lät så goda! vi får väl se...Jag tror definitivt det här är nåt för Per :-)
MARABOUFUDGE
3dl vispgrädde
3dl strösocker
1dl sirap
50g smör
2msk honung
100g Marabou choklad valfritt (jag tog polka)
Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad gryta. Låt koka tills temperaturen är 120g (eller gör kultestet).
Rör i smör och honung och låt koka ytterligare 2 minuter. Finhacka chokladen. Ta grytan från värmen och rör i chokladen. Rör om tills den har smält. Klä en halv långpanna eller en annan form med smörpapper. Häll i smeten och ställ i kylskåpet. Skär i bitar när den svalnat.
Lät iallafall gott!
Nä..hörs!
Eller ja, egentligen så känner jag mig inte alls så "tjoig" idag. Natten som var var inget vidare, så jääkla ont i höftena hur än jag försökte ligga. Slutade med en stund i fotöljen och sen tillbaka till sängen för att försöka på nytt...så höll jag på. Tror dessvärre också att jag håller på att bli förkyld..känns så i hals och näsa och så har jag huvudvärk, något som jag i stort sett aldrig har, förutom när jag har migrän och det är det inte idag så.. nja, förkylning över jul lockar inte. Det som jag blir rädd för är den där jäkla hostan jag alltid får när jag blir förkyld...risken är väl att jag hostar igång en för tidig förlossning om jag åker på den hostan!.
Men nä...här skas inte tas ut nånting i förskott inte, jag gurglar hals i saltvatten, botar huvudvärk med alvedon och låtsas inte om nånting alls här så går det nog bra.
Grabbarna inledde jullovet med sovmorgon såklart..sen frukost och nu spelar de, alla tre. Lina inledde sitt jullov med att sova över hos kompis Ami där hon ännu är. Är det jullov så är det deklarerade hon bestämt igår!
Jag har också haft slömorgon..var iväg på ica en sväng och jisses amalia! när ska folk äta all mat de handlar?? ser inte fram emot mitt eget besök där som ska ske under morgondagen!Det spelar ju liksom ingen roll att jag inte handlar så himla mycket...jag får ju ändå vänta på de andra som gör det :-).
Nu håller jag på att koka nån typ av maraboufudge som jag hittade recept på och som lät så goda! vi får väl se...Jag tror definitivt det här är nåt för Per :-)
MARABOUFUDGE
3dl vispgrädde
3dl strösocker
1dl sirap
50g smör
2msk honung
100g Marabou choklad valfritt (jag tog polka)
Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad gryta. Låt koka tills temperaturen är 120g (eller gör kultestet).
Rör i smör och honung och låt koka ytterligare 2 minuter. Finhacka chokladen. Ta grytan från värmen och rör i chokladen. Rör om tills den har smält. Klä en halv långpanna eller en annan form med smörpapper. Häll i smeten och ställ i kylskåpet. Skär i bitar när den svalnat.
Lät iallafall gott!
Nä..hörs!
Kommentarer
Trackback